Blomster-mums!

Spiselige blomster

 

Selvfølgelig kan man spise blomster! Nogle blomster er kun dekorative, men andre kan også bidrage med smag og skønhed til maden.

Det vigtigste er naturligvis at sikre sig at du eller en anden ikke indtager giftige planter. Derudover bør du også kun bruge blomster som du ved ikke er sprøjtede, f.eks. kan du bruge dem fra din egen have eller vildtvoksende blomster.

Det første du tænker på som spiselige blomster er måske krydderier og andre nyttige planter i haven. Blomsterne på timian, oregano, merian, rosmarin og andre krydderurter er ikke kun dekorative, men de giver også en stor mængde smag til maden. For ikke at glemme purløgenes smukke lilla blomster der altid fungerer fint som dekoration på et veldækket sildebord eller som pynt på salaten.

Når det kommer til vilde planter og blomster så er de fine mælkebøtter et hit. De er et gratis alternativ til den rucula som du køber med hjem fra butikkerne. Andre spiselige blomster er almindelig blomsterkarse, katost, syrener, lavendel, tusindfryd, kamille og kløver. Jeg har selv minder om at jeg i min barndom gik rundt og tyggede på de små kronblade fra rødkløveren. De smagte faktisk lidt af sød nektar. Nogle af de klassiske haveblomster er også spiselige, men bruges først og fremmest som dekorationsblomster. Det er blomster som kronbladene fra nelliker, morgenfrue, solsikke, geranium, stedmoderblomst, løvemund og tulipan. Og dette er kun en brøkdel af dem man kan bruge.

Nedenfor finder du nogle eksempler og tips til hvordan man kan bruge blomster i mad.

Roser, lavendel og violer kan du bruge hvis du ønsker at lave sukker der dufter anderledes. Stød kronbladene fra en af de nævnte blomster med sukker i en morter, og gem det i en krukke med et tætsluttende låg. Du kan bruge sukkeret til at krydre kager med. Smukt og smagsfuldt.

Almindelig hjulkrone er en smuk blå blomst der lugter lidt som agurk. Den er perfekt til en kold salat eller til kogte grøntsager. I min barndom var det almindeligt at bruge blomsterne i isterninger i sommerens saftevand. Smukt og sjovt for børnene.

Squashblomsten er en almidelig spise i Sydeuropa. Og hvorfor skulle vi ikke bruge blomsten, når nu vi bruger frugten? Blomsten er både velsmagende og nærende, og du kan lave spektakulære retter med den. I Italien er det almideligt at stege eller friturestege blomsterne. Vil du prøve noget mere avanceret så kan du fylde blomsterne med en god ricotta og friturestege hele pakken. Perfekt til en frisk salat.

Blomster kan bruges til mangt og meget. Ønsker du at blive klogere så kan du her læse mere om blomsternes egenskaber.

Tags from the story
,
Skrevet af
More from EuroFlorist

Roser, roser, roser….

  Til Valentinsdag er det roser som gælder. Ikke så mærkeligt måske siden røde...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *