Fantastisk figenplante

ficus-3

Ønsker du at skabe en hyggelig atmosfære med lidt eksotisk stemning? Så vil en figenplante være din bedste ven. Figenplantens popularitet er gået op og ned gennem årerne, men den forsvinder aldrig helt. Dens tykke blade gør at den fylder godt i vindueskarmen og den er også relativ nem at passe. Og så kan den være utrolig smuk!

Traditionelt er figentræet set som et symbol på frugtbarhed og overflod. Og der findes ikke kun en slags variant, men et væld af sorter. Så det er muligt for de fleste at finde en variant der passer til deres stil og smag. Måske du vil have en træ der er buskagtig der skaber lidt junglestemning, eller måske du hellere vil have en mere minimalistisk bonsai-agtig variant. Gigantiske varianter eller små fine planter – der er en figenplante til alle.

Ligesom alle grønne planter så hjælper figenplanter med at forbedre indeklimaet, og de fungerer derudover rigtig godt som lyddæmper. Især har Benjaminfigentræet rigtig gode lysabsorberende egenskaber. De tykke blade dæmper lyden i større rum med op til 5 decibel. Så hvis du har hårde gulve og højt til loftet i spisestuen, så er denne figenplante et godt valg.

Figenplanten er et meget holdbart og langlivet plante som du kan nyde i årtier. De har brug for den rette mængde lys og gødning i ny og næ. Glem ikke at støve bladene af med en fugtig klud nogle gange, på den måde bevarer de deres dejlige glans og egenskaber. Du skal selvfølgelig også fjerne eventuelle gule og visne blade på planten. Et godt tip er også at bære figentræet ud nogle gange iløbet af sommeren, specielt hvis det er en lille let regn.

Hvis du står og mangler en god housewarmning gave, så er et figentræ også en fantastisk god indflytningsgave.

Tags from the story
,
Skrevet af
More from EuroFlorist

Sommerens favorit

Sommeren er over os med de dejlige dufte og alle sæsonens farverige...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *