Hvor kommer blomsterne fra?

Har du nogensinde tænkt på hvor blomsterne kommer fra? Ja, de vokser selvfølgelig et sted, men hvordan havner de i vores floristers butikker? De allerfleste snitblomster og planter der er hos blomsterbutikkerne kommer fra grossisternes gigantiske blomsterauktion i Aalsmeer i Holland. Det er verdens største blomsterauktion, og det er en af de største bygninger i verden, ligeså stor som 9 fodboldbaner.

I Aalsmeer købers og sælges der blomster for ca. 20 millioner hver dag. Blomsterne kommer fra hele verden og transporteres derefter ud i Europa, ud til floristerne. Cirka halvdelen af denne store mængde blomster er faktisk roser, og under de store højtider som Valentinsdag, Mors dag og jul sælges der enorme mængder af blomster. 

Man kan besøge blomsterauktionen, og hvis du har mulighed for at gøre det, så er det virkelig en oplevelse. Men du skal være morgenfrisk hvis du skal se det hele inden det slutter. Gæster er velkomne fra kl. 7 om morgenen.

one

21

3

451 Vogne med blomster præsenteres for dem der byder som alle er placeret på en platform. På store skærme vises der oplysninger om blomsterne: art, antal og pris. Prisen går hele tiden nedad indtil en af de derm der byder trykker på køb. Så man skal ikke vente alt for længe med at byde på de gode varer. Dette er hvad man kalder en “hollandsk auktion”, her er startprisen høj for derefter at blive sænket til et rimeligt niveau. 

6Før i tiden var der omkring 140 lastbiler der kørte rundt med alle blomsterne i bygningen. De er nu blevet erstattet af spor hvorpå lasten kan fragtes frem og tilbage, et betydelig mere miljøvenligt alternativ.

7

Tags from the story
Skrevet af
More from EuroFlorist

Far skal fejres! Fars dag 5. juni

Torsdag den 5. juni er en vigtig dag. Det er både dagen...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *