Påskeliljer, en rigtig forårsbebuder

Påskeliljer, pinseliljer eller narcisser?

Så blev det marts måned og kampen mellem vinter og spædt forår er til at tage at føle på. Sammen med vintergækker er påskeliljerne blandt de mest populære forårstegn og heldigvis kan vi tage påskeliljerne med indenfor. Lad os kigge nærmere på denne løgplante, som med solens farver minder os om, at den første lune forårsdag trods alt venter forude.

Påskeliljer vokser og blomstrer bedst når de har masser af fugt, så lad ikke jorden tørre ud. Jo mere vand de får, desto højere de kan blive. De blomstrer bedst når de står lyst og helst ikke for varmt. Skær de visne blomster af, så får løgene mere kraft.

 

02-2016-08

 

Påskeliljen – Narcissus – er med sin lampelignende og rene form  også meget dekorativ som snitblomst i en vase. Selvom de er superpopulære til påske, er der ingen grund til at vente – send dem allerede nu som en forårshilsen!

 

påskeliljer

 

Vidste du at…

  • Narcissisme, overdriven kærlighed til sig selv, stammer fra legenden om den unge Narcissus i den græske mytologi. Han var så forelsket i sig selv, at han stirrede på sit eget spejlbillede i vandet, indtil han til sidst faldt i og druknede. Siden blev han forvandlet til en blomst.
  • I Wales siger man, at den der får øje på sæsonens første påskelilje får 12 måneders velstand.
  • Påskeliljer symboliserer venskab, heltemod, respekt, trofasthed og så selvfølgelig påske.

 

Skrevet af
More from EuroFlorist

Jagten på den perfekte fødselsdagsgave

Den evige jagt på den perfekte fødselsdagsgave. Alle kender det! Hvad enten det...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *