Roser, roser, roser….

©

 

Til Valentinsdag er det roser som gælder. Ikke så mærkeligt måske siden røde roser er et anerkendt symbol på kærlighed og lidenskab. Røde roser siger det meste, og udtrykker det bedste. Rosernes sprog er et universelt sprog som næsten alle kender betydningen af.
I 1700-tallet begyndte man at bruge blomstersproget. Det var en konsekvens af at åbne kærlighedserklæringer ansås for upassende. At give en rød rose betød ægte kærlighed der ville vare evigt. Men røde roser står også for heftig lidenskab der pludselig kan blusse op og lige så hurtigt forsvinde. Røde roser står derudover for mod, og bliver derfor ofte brugt i politiske sammenhænge.

Selvfølgelig er det mange forskellige varianter af røde roser. En af de mest normale i blomsterbutikkerne er Passion, – en smuk rose med en dyb rød farve og lang stilk. Passion er en af de mest populære roser til Valentinsdag.

Men hvad betyder antallet af roser? Men man kan trygt sige at både en, tre og ti røde roser normalt bliver tolket som » jeg elsker dig». Fortolkningerne varierer lidt, men her kan du læse de mest normale betydninger:

1 rød rose = Du betyder alt for mig
3 røde roser = Hvornår ser jeg dig igen?
7 røde roser = Jeg elsker dig
10 røde roser = Vil du gifte dig med meg?
100 røde roser = Min kærlighet til dig er grænseløs og evig

Skulle du få favnen fuld af røde roser på Valentinsdag, er det vigtigt at tage hånd om dem, så du kan nyde dem så længe som muligt. Snit roserne hvis de ikke allerede er færdigsnittet – og sæt dem i varmt vand. Bladene må ikke være i vandet da dette øger forekomsten af bakterier og forkorter livet på roserne. Modtager du blomsternæring med roserne bør du også sørge for at bruge den, da det ikke bare er mad – det bidrager til at holde bakterier væk. Snit gerne roserne igen efter et par dager og giv dem friskt vand. Roser er en all time favourite hvad enten man køber til sig selv eller skal bestille blomster.

Tags from the story
, ,
Skrevet af
More from EuroFlorist

Forårets planter

Selvom det stadig er koldt udenfor, så begynder vi at kunne se...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *