Skibet er ladet med…Solsikker!

Olie

Solsikker har brug for masser af sol for at trives, det kan du måske forestille dig bare udfra navnet. En solsikke kan blive meget høj, og kan producere blomsterhoveder i imponerende størrelser. Det er en virkelig fantastisk blomst som er specielt populær i sensommeren, både som snitblomst, og selvfølgelig i haven. Det er et indtagende syn at se hvordan solsikkerne vokser fra helt små frø som du planter om foråret til de fuldt udsprunge blomster i sensommeren. 

Den klassiske solsikke er naturligvis gul. Men der er også andre farver såsom hvid, rødbrun og andre røde nuancer. Blomsterne kan være både ensfarvede og have flere nuancer. 

Solsikken har en lang historie der daterer sig tilbage til 3000 f.Kr. hvor de nordamerikanske indianere brugte blomstens mange gode egenskaber. De producerede mel og olie fra frø, eller brugte frøene i forskellige madretter. Solsikker er også blevet brugt til farveproduktion og i fremstillingen af forskellige naturlægemidler.

Vi elsker solsikker, ikke kun fordi de er smukke – solsikker er også en af vores vigtigste afgrøder, og næsten alle dele af planten kan bruges. Frøene har et højt indhold af vitaminer og er pakket med protein. Udfra frøene producerer vi solsikkeolie der er perfekt til alle typer af madlavning. Solsikkefrø er også gode i sin oprindelige form og anvendes for eksempel i brød, müsli eller som ingrediens i salater. Endvidere kan frøene anvendes til at fremstille margarine der godt hvis man har problemer med kolesteroltallet.

solrosor

Hvis du ønsker at dekorere dit hjem med smukke solsikker, så husk et par enkle ting:
Først og fremmest skal du snitte lidt af det nederste af stilkene diagonalt, noget du skal gøre med alle de snitblomster du modtager. Derefter skal de sættes i lunkent vand, gerne tilsat blomsternæring. Det er også vigtigt at fjerne de nederste blade fra stilkene så de ikke kommer til at være under vandoverfladen eller risikerer at gøre det efter et par dage. Placér dem et sted der er lidt køligt for længere holdbarhed.

Hvis du ønsker at plante solsikker i haven, så har vi også nogle enkle råd:

1 Du kan enten plante solsikkerne og opbevare dem indendørs i ca. 3 uger, eller du kan plante dem direkte i haven. Hvis du vælger at plante dem direkte, så skal du være opmærksom på at jorden er varm nok.
2 Hvis du planter dem indendørs først, kan du genplante dem udenfor når det bliver varmere hvilket typisk er i begyndelsen af juni.
3 Støt solsikkerne med en pind fra starten, så får du det bedste resultat.
4 Solsikker kræver både masser af sol og vand, så de skal plantes det rigtige sted hvor de får nok sol, og husk at give dem masser af vand.

Vil du glæde en du holder af, så er solsikker et sikkert hit. Vi har både buketter udelukkende med solsikker, men også sensommerbuketter hvor solsikkerne er kombineret med andre af årstidens skønne blomster. Du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice direkte, eller vores blomsterhandlere, hvis du har nogle spørgsmål angående en blomsterlevering eller blomster.

Skrevet af
More from EuroFlorist

På søndag skal mødrerne fejres!

  Så er det igen tid til at fejre mødrerne rundt omkring...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *