Skønne pæoner

Pæoner

Der er noget specielt ved pæoner, eller bonderoser som de også kaldes i Danmark. Det er ikke kun dedikerede pæonfans der får et drømmende syn i øjnene når man nævner pæoner, dens pragt imponerer de fleste.

I Danmark forbinder vi pæoner med den skønne forsommer. Slutningen af maj og starten af juni er den absolutte højsæson for pæoner. Pæoner er en klassisk haveplante, men det er også en elsket snitblomst. Sæsonen for pæoner falder sammen med de mange forsommerbryllupper, og den er derfor en yndet blomst at bruge i brudebuketter. Specielt er de lyserøde og hvide pæoner populære.

Der er omkring 30 arter i pæonfamilien. De fleste stammer fra varmere regioner i Asien og Europa. Pæonernes blomsterhoved er fyldt med flodede blade og har en lighed med en stor rose. Farven varierer fra dyb rød og til lys rosa, men der er også arter der er hvide og endda gule. Der er derudover både sødt duftende pæoner og dem der ikke dufter overhovedet.

I Euroflorist er de rene pæonbuketter nogle af vores mest populære buketter i forsommeren. Mange vælger at sende blomster i denne tid da det både er højsoson for bryllupper, bryllupsdage og der er til og med rigtig mange der fejrer deres fødselsdag i maj og juni. Pæoner er den helt rigtige sæsonbuket at sende på dette tidspunkt. En dejlig blomst der både er er skøn at give og vidunderlig at modtage.

Tags from the story
,
Skrevet af
More from EuroFlorist

Skriveblokering på julehilsnen?

  Når vi på Euroflorist møder vores kunder på nettet, kan vi...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *