Smykker med levende planter

Umiddelbart er det nok de færreste af os der forbinder blomster og smykker med hinanden, men der findes faktisk såkaldte botaniske smykker – dvs. smykker hvor der vokser ægte levende planter i smykket! Det er ikke ligefrem den slags smykker man ser flest af til daglig, men på nettet er det muligt at finde værker fra flere af de fremsynede designere bag de botaniske smykker.

Hjemmesiden Axentric.com har fundet frem til de bedste af de botaniske smykker og som du kan se her, så er findes de i mange forskellige stilarter. Mest kendt er amerikanske Colleen Jordan, der 3D printer vaseformede brocher, halskæder og ringe hvor der kan plantes en lille bitte plante.

colleen-jordan-01

Populært er også firmaerne WearItMiniPlants og Arts Alive, der begge gør sig i levende smykker. WearItMiniPlants’ smykker er lukkede glas, hvor der vokser en lillebitte plante inde i sin egen lille verden. Ikke overraskende kaldes denne form for smykker for plante terrarier eller fehaver!

wearitminiplants-01Lukkede kan man ikke kalde smykkerne fra Arts Alive. Her er der nemlig tale om den særlige plante tillandsias, der kan vokse i fri luft. Fordi tillandsias ikke behøver jord til at gro i, så giver den mulighed for at lave nogle utrolige smykker som fx. denne halskæde.

arts-alive-01

En fjerde stil indenfor levende smykker er dem som designeren Susan McLeary står bag. Hendes smykker er større end smykkerne fra de andre designere af levende smykker, men de er stadig utroligt smukke og anderledes.

susan-mcleary-01

Desværre er det de færreste af smykkedesignerne der sender deres botaniske smykker til Danmark, men hvis du besøger hjemmesiden www.etsy.com/ kan du tage en snak med de enkelte designere og høre nærmere om mulighederne.

Tags from the story
Skrevet af
More from EuroFlorist

Sommerens skønne buketter

Sommeren er fyldt med en masse skønne blomster på markerne og i...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *