Valentinsdag symboler

Cupido

Når vi fejrer Valentinsdag plejer vi ikke kun at udtrykke kærlighed med ord. Vi plejer også at bruge forskellige symboler for at illustrere og forstærke det vi gerne vil sige. De mest populære symboler er det røde hjerte og den lille amor, kærlighedsenglen, og så selvfølgelig den røde farve i sig selv og røde blomster, specielt roser.

Amor
Det normale billede af Amor er en ung dreng der bærer en bue og en pil. Amor er den store kærlighedsgud i romersk mytologi. Legenden siger at den der rammes af Amors pile umiddelbart vil forelske sig i den første person som han eller hun møder. Amor bliver dermed et symbol for kærlighed ved første blik.

Amor selv måtte lide for kvinden i hans hjerte, den smukke Psyche. Han forelskede sig i hende og ville gifte sig med hende, men hans mor Venus nægtede. Amor bad Jupiter om hjælp. Psyche måtte da kommer til Olympus hvor man tilbød hende Psyche Ambrosia, gudernes nektar, der gjorde hende udødelig så Amor kunne gifte sig med sin elskede.

Hjertet
Ved at give en et kort der er formet som et hjerte, så giver du ikke kun en ting, du tilbyder også en del af dit eget hjerter. Hjertet er det universelle symbol for kærligheden og hjertet er en naturlig og uundværlig del af Valentinsdag.

Farver
Traditionel plejer man at bruge to farver til Valentinsdag, rød og hvid. Rødt står for lidenskab og kærlighed og hvid symboliserer renhed og dybe følelser. Den dominerende farve er dog rød. Men vi har i de seneste år set at lyserød, en mere romantisk farve og en lidt mildere farve end den stærke røde nuance, vinder indpas. Lyserød er også et godt alternativ hvis man vil vise en venskabelig kærlighed og ømhed.

Blomster
Blomster er kendt som kærlighedens sendebud og et er naturligt indslag på Valentinsdag. Og dronningen af alle kærlighedsblomster er selvfølgelig de smukke røde roser. Roser taler deres eget sprog som du kan benytte dig af når du skal sende blomster på Valentinsdag eller ved andre lejligheder.

Røde roser = Altopslugende kærlighed, lidenskab
Hvide roser = Ren kærlighed
Lyserøde roser = Ømhed, ægte kærlighed
Gule roser = Venskabelig kærlighed
1 rose = Kærlighed ved første blik
3 roser = Jeg elsker dig
9 Roser = Evig kærlighed

Selvom roser er den mest populære blomste på Valentinsdag, så findes der også andre blomster der er perfekte til at vise sin kærlighed med. Måske er det sådan at objektet for din kærlighed bedst kan lide tulipaner? Eller ranunkler, gerbera eller liljer. Jo mere du ved om modtageren desto lettere er dit valg af blomster.

Tags from the story
,
Skrevet af
More from EuroFlorist

Hvorfor er julen rød?

Det er der mange der spørger sig selv om, men der findes...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *